logo

Claire Clement

DSC04192zwWe trappen de nieuwsberichten af en wel met een heel leuk bericht al zeg ik het zelf.  De koppeling die Claire Clement Fotografie maakte met social media. Ik begon een facebookpagina voor CCF met als doen, zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met mijn werk. Uit ervaring weet ik dat mensen tegenwoordig niet zomaar iets doen. Er moet vaak iets tegenover staan. Zo gezegd zo gedaan… Ik bedacht een actie, waarbij ik nieuwe likes kon genereren en de mensen die liken er iets leuks voor terug konden krijgen. Like mijn pagina, deel het bericht van de actie en vertel me waarom jij moet winnen. Mensen die dit deden maakten kans op een unieke fotoshoot op een locatie naar keuze. Ik zou deze prijs verloten als ik de 150 likes had gehaald. Ik verbaasde me er werkelijk over hoeveel leuke reacties ik heb ontvangen op de actie. Echt dank daarvoor. Voor ik het wist kreeg ik een melding dat ik mijn doel had bereikt. Mijn pagina had 150 likes. Inmiddels zijn het er al meer… Het gaat niet snel, maar het is echt leuk om te zien dat de interesse in mijn werk groeit.

Ik ben gaan zitten om een manier te vinden waarop ik zo eerlijk mogelijk een winnaar kon kiezen voor de prijsvraag. Ik wilde me niet laten beïnvloeden door afstanden of verhalen die mij persoonlijk aangrepen. Ik heb hulptroepen ingeschakeld. Iemand die niets wist van mijn vrienden of mensen waar ik me mee bezig houd, heb ik een winnaar laten kiezen.  Binnen een aantal dagen kreeg ik bericht dat de winnaar bekend was. Of eigenlijk moet ik zeggen winnares, want haar naam was Kimberly van den Brink uit Hilversum.

Ik vond het onwijs leuk dat ze gewonnen had en heb contact met haar opgenomen. Kimberly is een leuke spontane meid, die dezelfde hobby als ik uitoefent. Na een korte brainstormsessie ontstond het idee om er niet een maar twee shoots van te maken. Een zogeheten dubbele shoot. Zij zou mij fotograferen en ik haar, zodat beide portfolio’s worden aangevuld. Omdat zij degenen was die de prijs had gewonnen, besloot ik af te reizen naar het mooie Hilversum om daar de shoot te doen.

Kimberly koos voor een industriële shoot.  Het enige wat we nog moesten regelen was een geschikte outfit en een mooie locatie. Een oud bedrijventerrein in Amsterdam bleek de geschikte locatie te zijn. We zijn in de auto gesprongen… Koffers vol kleding en accessoires op de achterbank en gaan.Foto 12-11-14 01 15 35

Wat een prachtige locatie was dat zeg. Zoveel plekjes waar je doormiddel van verschillende lichtinvallen prachtige plaatjes kon schieten. Het was werkelijk teveel om op te noemen  We hebben er uren kunnen vertoeven. Tot moedernatuur ons in de steek liet. Ze deed het licht uit. Dit betekende dat het erop zat. Het begon donker te worden en we hadden inmiddels onwijs veel beeldmateriaal, dus het was tijd om terug te keren naar Hilversum.

We zijn nog uren bezig geweest met alles uitzoeken, maar we zijn onwijs blij met het uiteindelijke resultaat. Ik ga jullie dat resultaat natuurlijk niet ontnemen. Je kunt alles via deze link bekijken.

Op dit moment ben ik hard aan het bedenken wat mijn volgende doelstelling is en welke nieuwe actie ik daaraan ga hangen. Jullie horen dat uiteraard nog van mij.

Tot horens,

Claire